About me

IMAGES

LAURENS VAN KOPPENHAGEN Laurens van Koppenhagen studeerde aan het RITS (Rijks Instituut voor Toneel en Cultuurspreiding) in Brussel. Hij haalde daar het diploma van de afdeling Beeld-Geluid-Montage.

Terug in Nederland ging hij aan het werk bij de Nederlandse televisie als lichtontwerper; eerst in dienst bij de NTS en de NOB, maar later als zelfstandig Lighting Designer bij Trend Lighting en LD Design. Laurens maakte lichtontwerpen en begeleide de uitvoering daarvan voor vele grote televisie programma’s. Hij werkte voor alle omroepen en productiebedrijven zoals Endemol en IDTV. Voor deze bedrijven werkte hij ook in Portugal, Duitsland, Noorwegen, Zweden en Polen.

In 1993 startte Laurens naast zijn werk als Lighting Designer een galerie in Laren (NH) waar hij exposities organiseerde van moderne schilderijen, beelden, grafiek en fotografie. Vanaf 2003 heeft Laurens de naam Owatmooi in gebruik als website en als bedrijfsnaam.

Sinds 2005 is hij zelf als kunstenaar/fotograaf actief. Hij werkt als fotograaf vooral buiten. Of het nu landschappen, moderne architectuur, monumentale kerken of elementen uit de natuur zijn, de uitdaging is om een speciaal beeld te creëren.

Met die foto’s maakt hij op de computer nieuwe composities: **DigiphotoArt **- met soms wel 100 - 300 foto’s ontstaan fascinerende, haast surrealistische beelden, waarvan de werkelijkheid altijd net even anders is dan je op het eerste gezicht zou denken. Hij daagt de toeschouwer uit om mee te gaan in zijn fantasiewereld.

De ontstane kunstwerken worden worden meestal uitgevoerd als gesublimeerde print op aluminium of als lambda fine art print op dibond.

Exposities april 2013 Galerie Ooster Laren Laren (NH) september 2013 Art Assen Assen maart 2014 AAF Milaan (Italië) september 2014 ADAF Amsterdam juni - september 2015 Geertruidskerk Geertruidenberg november 2015 Now Art Fair Rotterdam april 2016 Art Eindhoven Eindhoven mei - oktober 2016 Bosch Open Expo in Museum Slager ’s-Hertogenbosch november 2016 Nationale Kunstdagen Rotterdam maart 2017 Brabant Art Fair Breda november 2017 Nationale Kunstdagen Nieuwegein maart 2018 Brabant Art Fair Breda november 2018 Nationale Kunstdagen Nieuwegein maart 2019 Brabant Art Fair Breda november 2019 Nationale Kunstdagen Nieuwegein